Den 05-07-2017

Træne smertefrit på kunstgræs

Fodboldlandsholdets læge: Sådan træner du smertefrit på kunstgræs

Guide til fodboldstøvler til kunstgræs (Fra Unisport)

Det sker hver sæson. Man har været ude og spille på kunstgræs med sine FG støvler (alm. Græsstøvle) og så går de i stykker. Desværre dækker leverandørens reklamationspolitik ikke, og man står og skal købe nye støvler. Derfor denne guide til kunstgræs, så du kan slippe for uheldige overraskelser.

Vi anbefaler at man IKKE bruger FG knopper (alm. Græsstøvle) på kunstgræs. Dette skyldes flere ting. Først og fremmest så meget belastende for dine knæ, ankler og din ryg, da kunstgræs underlaget er alt for hårdt til de lange knopper. Der er større risiko for vrid og en skæv belastning af ryggen, da knopperne ikke synker igennem underlaget under kunstgræsset. Dette giver en overbelastning af støvlens overdel, hårdere end støvlen er beregnet til.

Grunden til dette er, at plastikgræsset ikke komprimeres som almindelig græs gør, når det bliver trådt på. Dette resulterer udover de hårde vrid, yderligere i en varmeudvikling som skabes af det hårde græsmateriale mod de hårde knopper. Dette opvarmer limninger i støvlen, og får støvlen til at skille sig. Knopper knækkes også hurtigere, da materialet i knopperne også opvarmes.

Der er 2 typer støvler:

AG støvle.

En AG støvle er en støvle udelukkende til kunstgræs. AG står for Artificial Grass, som betyder kunstgræs. Denne støvle er specialudviklet til brug på kunstgræs, og må ikke bruges på andre underlag.

TF støvle:

En TF støvle er en blanding af en indedørs sko og en fodboldstøvle. Det er en støvle til kunstige overflader, dvs. kunststof og grusbaner.

Du kan nu læse sognebladet

 

Klik her og se det nyeste nummer af Sognebladet

Kontaktoplysninger:

Elledevej 29, 4400 Kalundborg
Telefon: 59 50 85 00  -   CVR. 25997115

Mail: kontor@raklev.dk

Skriv til kontoret hvis du har skiftet mail eller mobilnummer.
Så retter vi det til i systemet så du kan betale kontingent.