FOLKEDANS

I Raklev (R.G.I) er der en over 40 år lang tradition for at danse folkedans hver onsdag i vintersæsonen. Vi er ca. 40 folkedansere i alderen 15 – 85 år, der kommer fra nær og fjern for at deltage i dansen og det store sammenhold der opstår. 

Vores instruktør leder os igennem aftenen og sørger for en god og varieret dans i samarbejde med spillemændene. Det 3-5 mands store orkester sørger for noget af Sjællands bedste og mest inspirerende musik, som man slet ikke kan sidde stille til. 

Der er udover almindelig lyst til at danse ingen krav om at man kan danse folkedans, så de der har lyst til at prøve kræfter med folkedansen skal blot møde op. Alle grundtrin vil blive øvet mange gange, og der er al den hjælp der kan blive behov for. Vi danser i ganske almindeligt tøj og har et par lette sko på. De gl. myter om at vi danser i folkedragter gælder altså ikke. Folkedragt bruges normalt kun ved opvisninger, men almindeligt tøj kan også bruges.

En øve aften starter med en times dans, derefter er der ca. ½ times pause, hvor man kan nyde sin medbragte kaffe, øl eller sodavand. Derefter er der endnu en times dans der afsluttes med sang.

 

Vi træner i Raklev sognegård onsdag kl. 19:30 - 22:00

Kom glad!

Instruktør: Karsten Tølbøll

Spillemand: Bjarne Knudsen


Kontaktperson: Benja Nielsen - 21692210

Kontaktoplysninger:

Elledevej 29, 4400 Kalundborg
Telefon: 59 50 85 00  -   CVR. 25997115

Mail: kontor@raklev.dk

Skriv til kontoret hvis du har skiftet mail eller mobilnummer.
Så retter vi det til i systemet så du kan betale kontingent.

Raklev Gymnastik og Idrætsforening (Raklev GI) er en af Vestsjællands største idrætsforeninger.
Raklev GI er stiftet i 1863 og derved også en af landets ældste idrætsforeninger. Vi har i mange år været en traditionel forening med gymnastik, badminton, håndbold, fodbold og folkedans. De seneste år er der kommet flere sportsgrene med, som det ses i menuen herover.
Vi har ca. 1400 medlemmer totalt.  Vi holder primært til i Røsnæshallen, hvor også foreningens kontor er beliggende. Pga. foreningens størrelse har vi dog fået haltimer i stort set alle haller i Kalundborg. 
Vi håber at se dig ved banerne eller i en af hallerne.   ​

Vi er også på facebook.