Raklev G&I’s U11 piger i håndbold var i weekenden til DM i Greve

Raklev G&I’s U11 piger i håndbold var i weekenden til DM i Greve.
En deltagelse, der kræver, at man vinder A rækken.

Det var målet for holdet og trænerne, at det skulle lykkedes. Det gjorde det, og i weekenden skulle holdet derfor til DM og spille imod de andre 19 vindere af deres respektive A rækker. Holdene var inddelt i fire grupper med fem hold i hver. For at komme videre til slutspillet skulle pigerne minimum bliver nr. 2 i puljen.

”Første modstander var Frederikshavn, som vi havde hørt skulle være meget stærke. Nervøsiteten var derfor til at få øje på, men pigerne spillede en rigtig flot kamp, og vinder 10-8. Næste kamp ventede FIF, som pigerne tidligere har spillet imod. Denne kamp blev vundet 11-5. Pigerne havde for alvor fået rystet nerverne af sig, og vinder også resten af kampene i puljen, og bliver puljevinder,” fortæller Heidi Schou, der er træner for pigerne.

I kvartfinalen skulle pigerne møde GOG, der har tidligere landsholdspiller, Trine Nielsen, som træner. Det i sig selv kan virke frygtindgydende, men pigerne var mindre imponerede end trænerne og spillede en forrygende kamp, og vandt også denne kamp 13-10.

”Efter kampen fik tårerne frit løb fra især trænerne, også et par forældre måtte knibe en tåre. Det var en kæmpe forløsning pludselig at stå i semifinale ved DM, og være blandt Danmarks fire bedste hold. Noget ingen havde regnet med, da vi blev udtaget. I semifinalen skulle pigerne møde Skanderborg, og de blev desværre holdets stopklods for festlighederne. Semifinalen ender 13-16 efter en kamp, hvor pigerne kommer skidt fra start, men får kæmpet sig op på uafgjort. Det har dog kostet på energikontoen og kræfterne er brugt op,” fortæller Heidi Schou, og fortsætter: ”Det var en flok meget skuffede piger, der forlod banen. Men vi skulle hurtigt videre, for i bronzekampen skulle pigerne møde VRI fra Risskov. En kamp der desværre heller ikke faldt ud til Raklev pigernes fordel, men en rigtig god kamp og fight, hvor kræfterne slap op. Kampen endte 13-16 til VRI.”

Pigerne ender på en 4. plads til DM ud af de 20 bedste U11 pigehold i Danmark.

”En meget flot præstation, som intet håndboldhold i Raklev G&I tidligere har opnået.
Et rigtig flot punktum på en sæson, hvor pigerne udover DM deltagelsen også har vundet de to største håndboldstævner på Sjælland Næstved Cup i september 2021 og Hillerød Cup i påsken 2022,” slutter Heidi Schou.

Til netop Hillerød gjorde hele Raklev G&I’s ungdom sig særdeles bemærket ved at komme i 4 A finaler. Nemlig i U9 pige rækken, hvor RGI får sølv, i U11 pige får RGI som nævnt guld, i U13 drenge vinder RGI guld og i U17 piger får RGI sølv