RGI har doneret en række håndbold spillertrøjer til børn i Congo.

RGI har doneret en række håndbold spillertrøjer til børn i Congo. Det er foreningen Bondeko som har sørget for at fattige børn i Congo får glæde af trøjerne.

Lars Jepsen, som sidder i Håndboldudvalget i RGI og Jean Pierre Makumbu, stifter af foreningen Bondeko, som hjælper fattige børn i Congo, arbejder sammen på Novo Nordisk i Kalundborg.

”Jeg sidder i Håndbold udvalget og vi skulle rydde op i vores spilletøj. Så tænkte jeg, at det kunne være Jean Pierre kunne bruge tøjet til foreningen Bondeko,” fortæller Lars Jepsen fra RGI.

Og det kunne Jean Pierre Makumbu, som en gang om året rejer til sit hjemland, og nu er han lige kommet hjem fra Congo hvor han har overrakt spillertrøjerne til børnene.

”Håndboldtrøjerne var en stor hjælpe for de unge fra Foreningen Bondeko Congo, de var utrolig glade og taknemlig for at modtage dem og vil gerne starte et fodboldhold. Vi siger tusind tak til Lars Jensen for håndboldtrøjerne fra Raklev Håndbold,” fortæller Jean Pierre Makumbu.

Jean Pierre Makumbu kom til Danmark som flygtning i 1997 og er nu ansat på Novo Nordisk i Kalundborg.

I 2008 stiftede han foreningen Bondeko, som betyder ’Kærlighed fra hjerte til hjerte’, som hjælper forældreløse børn i Congo.

Bondekos arbejde bygger på kristne værdier om medmenneskelighed og gensidig respekt og foreningen har ikke noget politisk tilhørsforhold. Alt arbejder udføres med frivillig arbejdskraft.

Hver år samler foreningen 60.000 kr. ind som udelukkende går til børns skolegang, alle børnene har mistet deres far og nogle også deres mor.

Du kan nu læse sognebladet

 

Klik her og se det nyeste nummer af Sognebladet

Kontaktoplysninger:

Elledevej 29, 4400 Kalundborg
Telefon: 59 50 85 00  -   CVR. 25997115

Mail: kontor@raklev.dk

Skriv til kontoret hvis du har skiftet mail eller mobilnummer.
Så retter vi det til i systemet så du kan betale kontingent.

Raklev Gymnastik og Idrætsforening (Raklev GI) er en af Vestsjællands største idrætsforeninger.
Raklev GI er stiftet i 1863 og derved også en af landets ældste idrætsforeninger. Vi har i mange år været en traditionel forening med gymnastik, badminton, håndbold, fodbold og folkedans. De seneste år er der kommet flere sportsgrene med, som det ses i menuen herover.
Vi har ca. 1400 medlemmer totalt.  Vi holder primært til i Røsnæshallen, hvor også foreningens kontor er beliggende. Pga. foreningens størrelse har vi dog fået haltimer i stort set alle haller i Kalundborg. 
Vi håber at se dig ved banerne eller i en af hallerne.   ​

Vi er også på facebook.